annc Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Witajcie Ściagnalem nowego FC3. No i nie obyło sie bez problemów Mam partycje 2xNTFS. Utworzylem / ext3 i swapa. Po instalacji Grub nie odpala się - pisze Loading Grub czy jakos tak i zwis . Pomaga tylko twardy reset. Jakies sugestie? Zawsze uzywalem MDK i tam tez byl Grub - problemów raczej nie miałem. Chetnie zmienilbym na LILO - tylko jak? Z gory dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Hmm, nie wiem jak wyglada instalator FC3, ale zapewne jest wybor bootloadera. Domyslam sie tez, ze nie masz praktycznie zadnych danych wiec moze przeinstaluj. Sa inne sposoby ale po co kombinowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2004 Wsadź RescueCD lub CD1 instalacyjny i wpisz zaraz jak ukaże się prompt 'rescue' postępuj wg komunikatów, wpisz chroot /mnt/sysimage, wyedytuj grub.conf i zobacz co tam jest, ewentualnie zapodaj zawartość na forum - pomyślimy. Zajrzyj też może coś w logach jest. Gdzie instalowałeś GRUBA, w MBR czy na /? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ar2r Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 >Hmm, nie wiem jak wyglada instalator FC3, ale zapewne jest wybor bootloadera Z tego co sobie przypominam to nie ma wyboru, ale nie jestem pewien na 100%. Zawsze uzywam lilo wiec w fc3 tez chcialem , ale sie skonczylo na grub-ie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 ... ale zapewne jest wybor bootloadera Wybór oczywiście jest. Pamiętacie takie powiedzenie niejakiego Forda z lat ~20-30 ubiegłego wieku: U nas można kupić samochód w dowolnym kolorze pod warunkiem, że będzie to kolor czarny. Poniewaz Fedora też powstała w Stanach to można wybrać (jest przycisk zmiany bootloadera)między GRUBEM a GRUBEM lub niczym. Lilo można zainstalować dopiero w zainstalowanym systemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_bigos Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 Hmm, nie wiem jak wyglada instalator FC3, ale zapewne jest wybor bootloadera. podczas instalacji jest wybór bootloadera tzn jest coś takiego:wybierz inny bootloader (jakoś tak) po kliknięciu na niego masz do wyboru:grub albo żaden co do problemu to tez tak miałem, ale nie miałem czasu czekać i zainstalowałem system jeszcze raz i było ok pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi