kjt_world Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 Moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego mi crontab nie dziala... Zainstalowalem sobie do kadu modul filedesc i chce zeby dodawal mi uptima do opisu Dodalem o crontaba linijke: */30 * * * * kojot uptime > ~/.gg/description Nie Zmienia mi opisu!!! tak jakby cron nie wykonywal tego polecenia :/ Dziala tylko przy recznym zmienianiu, czyli po wpisaniu w konsoli: uptime > ~/.gg/description Ale mi nie o to chodzi!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radarek Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 Hm moze sie myle... ale crontab to deamon uruchumiony jest jako jakny inny user i moze ~ nie odnosi sie do twojego katalogu domowego? sprobuj wpisac zamiast ~/.gg/description -> /home/ltwojlogin/~.gg/description? Zaznaczam ze nie bawilem sie cronem i dokladnie nie wiem jak te deamony pracuja aha, jeszcze zostaje kwestia praw dostepnu dotego pliku... sprobuj dac 777 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 sprobuj tak: */30 * * * * uptime > ~/.gg/description albo tak: */30 * * * * exec 'uptime > ~/.gg/description' albo tak: */30 * * * * ~/test gdzie test to plik z prawem wykonania o takiej tresci: uptime > ~/.gg/description cos zadziala m moze sie myle... ale crontab to deamon uruchumiony jest jako jakny inny user i moze ~ nie odnosi sie do twojego katalogu odnosi sie, odnosi, kazdy uzytkownik ma wlasny plik crona a cron juz reszte wie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjt_world Napisano Listopad 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 Napisalem to dlatego pozniewaz przed FC3 mialem: mandrake, debiana, ubuntu i cos tam (_napewno_ → na pewno) ORT jeszcze bylo i wszedzie dzialalo tak jak wam napisalem crontab -e pod konsola odpowiednia komenda i juz mi dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi