dalvitto Napisano Maj 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2011 Witam, jak ustawić w Iptables na serwerze abym miał do niego zdalny dostęp z konkretnego IP z zewnątrz. Na serwerze oczywiście jest zew. IP i ja też takim dysponuje. Może udostępni ktoś gotową regułkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Maj 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2011 Jeżeli mówimy o ssh na porcie 22 to: iptables -I INPUT -s TWÓJ_ADRES_IP -p tcp --dport 22 -j ACCEPT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zybex_pl Napisano Maj 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2011 sugerowałbym nieco wyższy nr portu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Maj 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2011 Jeżeli będzie wpuszczał tylko z jednego adresu IP, to port nie ma znaczenia, reszta botów odbije się od ściany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalvitto Napisano Maj 10, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2011 Wpisałem odpowiednią regułkę, ale w "dokumentacji" widzę, że jest napisane obok adresu zewnętrznego serwera: maska wyższa niż 24. Co to dla mnie tak naprawdę oznacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Maj 10, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2011 Czy maska to /32? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalvitto Napisano Maj 10, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2011 Ale maska gdzie? Na serwerze? U mnie na komp? U mnie mam 255.255.255.0, więc /24. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Maj 11, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2011 Wpisalem odpowiednia regulke, ale w "dokumentacji" widze, ze jest napisane obok adresu zewnetrznego serwera: maska wyzsza niz 24. Co to dla mnie tak naprawde oznacza? Ta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalvitto Napisano Maj 17, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2011 Ta. No tak, maska to 255.255.255.252. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi