Thobold Napisano Maj 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2011 WItam! Problem dość duży - nie mogę uruchomić Fedory 14 - podczas odtwarzania filmów na YouTube wyświetliło mi się okno "Read-only filesystem." Po restarcie system sie nie łąduje! Próba naprawy pod ubunciakiem z drugiej partycji dała tylko: root@laptop:/home/bartek# fsck /dev/sda2fsck z pakietu util-linux-ng 2.17.2 e2fsck 1.41.11 (14-Mar-2010) fsck.ext4: Urządzenie lub zasoby zajęte podczas próby otworzenia /dev/sda2 System plików podmontowany lub otwarty na wyłączność przez inny program? Can somebody help me? Mniejsza o system (choć wołabym jakoś to naprawić, zamiast reinstalować), ale ja chcę odzyskać moją pracę magisterską! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Maj 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2011 sudo umount /dev/sda2 fsck -f /dev/sda2 Nie wolno naprawiać systemu plików gdy jest on zamontowany. Dotyczy to tak ext jak i ntfs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi