Kenjiro Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 witam. od wczoraj mam zainstalowana FC3. problem jest nastepujacy. nie moge zamontowac ani partycji windowsowych ani nagrywarki DVD. wyskakuje mi komunikat ze nie istnieje urzadzenie takie jak /dev/hda1 (na przyklad) a w tymze katalogu to urzadzenie sobie siedzi grzecznie. dalej, nie dziala dzwiek. instalator rozpoznal karte (SB PCI) jako Ensoniq i na tescie ladnie i czysciutko gral. po instalacji dzwiek szumi jak diabli. w zasadzie to zamiast odgrywania dzwieku jest tylko trzask i szum. nie bardzo idzie instalowanie modemu (Pentagram Diablo 56K zew). o zestawie Creative Desktop Wireless 6000 nawet nie wspominam. moj konfig to Duron 1200@ECS K7S5A (SiS 735)+512MB RAM+HDD 40 i 20 GB+SB PCI+sieciowka na Realteku8139(chyba) i naped DVD-R/+R LiteON SOHW-832S. Fedora jest zainstalowana na dysku ktory jest skonfigurowany jako primary slave przed partycja FAT32. dysk primary master zawiera 2 partycje FAT32. jezeli ktos jest w stanie cos poradzic to czekam na jakies info. aha zapomnialem o karcie graficznej GF2MX400 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi18028 Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 Sprawdź jak masz podpięty dysk jeżeli do 1 wejscia na płycie i na końcu taśmy to będzie hda jężeli w środku taśmy to będzie hdb w 2 wejscia na płycie i na końcu taśmy to będzie hdc jężeli w środku taśmy to będzie hdd itd. Ja mam dysk podpięty w środku taśmy w 1 wejściu na płycie i w (_linuxie_ → Linuksie) ORT widnieje jako hdb. Sprawdz to ale jakby był podpięty do taśmy jak mój to nie zmieniaj tego bo moze tobie linux nie ruszyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenjiro Napisano Listopad 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 sprawa dyskow jest juz nie aktualna. zedytowalem fstab i juz wszystko dziala gorzej jest z dzwiekiem. modem sie laczy ale z kolei nie dziala przegladarka po wpisaniu adresu wyswiekla sie looking www.google.pl i tyle. nic sie nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conexion2000 Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 Ta rada dziala na 100%. Uruchom terminal spod fedory i wpisz aumix wyskoczy ci mixer. W nim obniz wartość digital do 0 i podglos sobie pierwsze dwie wartosci. Zapisz & Enjoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi