Saek Binko Napisano Maj 26, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2011 Witam ponownie. Mam maly problem, albowiem system mi sie nie uruchomil. Po GRUBie, nastepuje chwila ciszy, potem cos wgrywa i pokazuje sie taki oto ekran: Próbowalem uruchomic system z opcja nomodeset, bo czasami (w ubuntu i mincie) pomagalo. Ale tym razem nie bardzo. Macie jakis pomysl, czego to moze byc wina? Jeszcze krótka specyfikacja laptopa: MSI-CX620, Core i5 (zintegrowana grafika intela na procku), radeon hd5470. Dodam, ze wczoraj pracowalem na Windows7, jakby mialo to jakies znaczenie.. Pzdr! //EDIT [ROZWIAZANE] wpisywalem "nomodeset". i nie szlo. a jak wpisalem "radeon.modeset=0", to poszlo... No, nic to. Ale tak z ciekawosci, wiecie moze co jest tego przyczyna? Wnioskuje, ze mój radeon. Ale czy jakies sterowniki moglyby to poprawic? Na razie nie instalowalem dodatkowych z RPMfusion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Maj 26, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2011 Radeonowy modesetting zawsze był skopany, chyba od samego początku. Jak ktoś ma radeona i raportuje problemy to pierwsza rzecz jaką polecam to wyłączenie modesettingu, prawie zawsze pomaga. Miałem lapka z radeonem ale jak się postarzał i przyszło kupować nowy to bez mrugnięcia okiem wybrałem model z nvidią. Mniej stresu i lepsze traktowanie ze strony producenta karty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi