martinbutton Napisano Listopad 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2004 Miałem Windows xp oraz RedHata 9. Ostatnio postanowiłem pozbyć się tego drugiego, przez usunięcie jego partycji. Pozostał mi po nim jednak jeden problem. Bezpośrednio na hda (MBR, nie na żadnej partycji) miałem zainstalowanego GRUB-a, który teraz ładuje się przy uruchamianiu kompa. JAK SI GO POZBYĆ? Próbowałem naprawić Windowsa jego płytką, lecz on zapisuje swojego bootloader na hda1 (aktywnej partycji), a nie na hda. Planuję instalację Fedory, lecz do tego czasu chciałbym móc odpalić komputer. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2004 (edytowane) Zajrzyj do helpa i sprawdź, ale w konsoli mniej więcej tak: fdisk /fix mbr /edit/ oczywiście w konsoli windowsowej, hehe Edytowane Listopad 24, 2004 przez wuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 fdisk /fix mbr W przypadku konsoli odzyskiwania systemu w WinXp to to się chyba nazywało fixmbr czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 fdisk /fix mbr W przypadku konsoli odzyskiwania systemu w WinXp to to się chyba nazywało fixmbr czy jakoś tak. Czułem, że coś nie tak i dlatego zacząłem od Zajrzyj do helpa i sprawdź... Ostatni raz użyłem tego rok temu. Dobrze, że czuwasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 Siema Marcin IMHO fixmbr w systemach opartych na jadrze nt, a w tych oraz w tych innych uzywa sie chyba fdisk /mbr pozdrówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi