wall Napisano Lipiec 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2011 Mam 3 pliki: alfa.pl beta.pl gama.pl wszystkie w obrębie 1 katalogu. I teraz tak: w alfa.pl i beta.pl jest 1 funkcja (odpowiednik void w C++). Chciałbym aby były wywoływane w gama.pl i żebym mógł odwoływać się do wartości zmiennych znajdujących się w alfa.pl i beta.pl Czytałem, żeby do tego celu użyć pakietu, ale książkowy przykład nie działa (jak większość) Czy użyć sub nazwa_funkcji i opatrzyć nawiasami zawartość wierszy alfa.pl i beta.pl ? A jeżeli tak to jak się potem do nich odwołać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Lipiec 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2011 Książkowy przykład, a jakiej książki używasz? Może masz jakąś prehistoryczną wersję i lepiej przesiąść się na coś bardziej aktualnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wall Napisano Lipiec 6, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2011 Perl.Czarna księga z 2002r... Angielskie tutoriale są lepsze ale tłumacząc z ang. trochę mi czasu zajmie, a czas mnie goni ... Poza tym nigdy Perlem się nie bawiłem, więc można powiedzieć, że raczkuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi