Gość Reed Cassidy Napisano Lipiec 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2011 Witam. Od okolo tygodnia mam Fedore 15 i jestem z niej zadowolony. Co prawda czuje sie zagubiony jak Robinson Crusoe na bezludnej wyspie . Mam dwa problemy, w których prosze o pomoc. Pierwszy z nich dotyczy tacki systemowej. Gdy najezdzam kursorem na nia to system sie przycina, a po chwili pokazuje sie komunikat np. o glosnosci. Jest to troche irytujace. Drugi dotyczy gry uruchamianej przez wine. Podczas próby uruchomiania pokazuje sie blad: xxx critical error: Font not found in system fonts (arial.ttf). Prosze o pomoc i wyrozumialosc dla zóltodzioba Mój sprzet (jesli jest potrzebny): AMD Phenom 1055T Asus M4A77T/USB 3.0 Radeon 5770 System zaktualizowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Lipiec 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2011 radeon i pewnie sterowniki wlasnosciowe - problemy z Ati w G3 sa znane - przetestuj na live z f14 i ze sterami otwartymi. do wine trza dointsalowac czcionki z windowsa - najlatwiej przez 'winetricks'. I nie liczylbym na pelnokomfortowe granie we wszystko przez wine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Reed Cassidy Napisano Lipiec 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2011 Wiedziałem, że z przesiadką na Linux wiąże się utrata gier ale jakoś to przeżyję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Reed Cassidy Napisano Lipiec 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2011 Pobralem otwarte sterowniki,ale nie wiem jak je zainstalowac . Sa w postaci skryptu powloki. Jest jakis program do sprawdzenia temperatur podzespolów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi