MC' Napisano Lipiec 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2011 Witam, Dzis udalo mi sie wreszcie dokoptowac drugi monitor do mojego stanowiska i juz sie cieszylem ze bede mógl sobie czytac dokumentacje na jednym monitorze a Eclipsa na drugim miec... i doopa. Co prawda w nvidia-settings wykryl wsio dobrze... ale na drugim monitorze mam ekran do którego dodalem panael z menadzerem zadan i nie moge niestety przeciagnac na drugi ekran ani na ten panel okien z ekranu pierwszego. W momencie przeciagania owszem mysz przechodzi ale okno np z dokumentem pdf wyrównuje sie tylko do lewej krawedzi (monitor dwa stoi po lewej monitora jeden) Przeciagajac z menadzera zadan z panelu pierwszego monitora na panel drugiego monitora niby przechodzi lapka z ikona pdf ale po upuszczeniu nic nie zostaje przenoszone. Uruchomilem na monitorze 2 z PPM konsole i widze ze nie ma dekoracji okien na tym ekranie 2. Jak skonfigurowac to ustrojstwo? Wydaje mi sie, ze moze to byc kwestia KDE bo jesli chodzi o stery i nvidie to ekran jest poprawnie wykryty. EDIT Moze mozna pokombinowac jakos z wirtualnymi pulpitami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi