Skocz do zawartości

Fedoracore3 Nie Wyłącza Się

marchewczak

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam inny problem. Zainstalowałem sobie Fedorę 3. Z samą instalacją nie było problemów. Sam system działa poprawnie, ale jak zamykam system, to komputer nie wyłącza się tzn. zamykanie zatrzymuje się po komendzie power down :( Mogę oczywiście wyłaczyć kompa przytrzymując przycisk zasilania 4 sekundy i po ponownym właczeniu system rusza poprawnie tzn. tak jakby zamknięcie było prawidłowe. Problem ten jest znany z Windows XP (szczególnie po dograniu niszczycielskiego ServicePack2 :) Tam jest to problem zwiazany głównie z APM, ale podkreślam u mnie BIOS kompa jest zgodny z ACPI i wszystko w Biosie jest ustawione poprawnie i bez problemu komp zamykał sie w Fedorze 2. Jestem po prostu zły :angry: ponieważ miałem maksymalnie dopieszczoną Fedorę 2 (ściągniete wszystkie poprawki, działające divixy, DVD, mp3, javę w przegladarkach, działajace OpenGL w GeForsie itd.) Zaraz wezmę pistolet i strzele sobie w..... :) Trzy miesiące dopieszczałem mój ulubiony system Fedora Core 2 i skusiło mnie na nowości. Pozdrowienia.

PS. Być może popełniłem błąd po instalacji, bo zaraz nie sprawdziłem czy zamyka sie system, a od razu zainstalowałem z netu ponad 100 MB poprawek. Wygeneruję więc jeszcze raz Fedorę 3 i sprawdzę zaraz po instalacji.

To nie twoja wina...bylo juz troche o tym na tym forum. Cos z kernelem 2.6.9 pod fedora jest nie tak. Gdybys zainstalowal to jadro pod fc2 mialbys to samo ..sprawdzalem. Podobno trzeba poczekac na poprawke....ale nie wiem ile bo to juz trzecie wydanie tego kernela pod fc3 i dalej to samo. Gdy przekompilowalem to jadra uzywajac innego configa to dziala ok, wiec to cos z modulami. Ale to za dluga zabawa zeby sprawdzic ktory modul za to odpowiada.