Sławek Tuleja Napisano Sierpień 2, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2011 czesc Wlasnie dokonalem akutalizacji Fedory 15 (32 bit). W tej aktualizacji byla zmiana do jadra: 2.6.40-4.fc15.i686.PAE. Po uruchomieniu komputera, system zatrzymuje sie, a ostatnie wpisy ktore widze na ekranie to: Started LSB: Daemon to access a smart card using PC/SC Started LSB: The CUPS scheduler. I na tym koniec - system nie uruchamia sie. A u Was w porzadku po aktualizacji? (do pobrania okolo 200 MB) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saxon Napisano Sierpień 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2011 Mam to samo. Pewnie znowu chodzi o sterownik nvidia. Z poprzedniego kernela system tez nie wstaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Sierpień 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2011 Noo zeby ich ... wczoraj robilem update ... Narazie siedze na innym kompie to nie sprawdze ale wieczorem sie okaze. Jesli ktos dojdzie jak to odwrocic to niech pisze. btw. Czy komuś udało się postawic na fedorze działającego RPM rollback ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saxon Napisano Sierpień 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2011 Widzę, że Sławek poradził sobie z problemem instalując akmod-nvidia. Jednak u mnie to nie działa bo automatycznie instaluję to po stawianiu systemu. Pomogło odinstalowanie *nvidia* dla pewności reinstall xorg-x11-drv* i odpalenie systemu z poprzedniego kernela. Po tym instalacja na nowo akmod-nvidia (wcześniej odinstalowanie ostatniej wersji kernela) i tyle. Być może jest krótsza droga... Pozytywną niespodzianką to pojawienie się właściwych ikonek dla każdej aplikacji w prawym dolnym rogu już na standardowym sterowniku vesa. Jak na razie to ominięcie problemu, ale tym to zajmą się mądrzejsi ode mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scofield Napisano Sierpień 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2011 Po ostatniej aktualizacji kernela nie chciał wstać tryb graficzny, więc przełączyłem na konsolę tty2 i sprawdziłem aktualizację. Było kilka w tym aktualizacja sterowników do nvidia ( to chyba było dziś rano ). Po restarcie już jest prawie normalnie, piszę prawie bo też była aktualizacja Network-Managera i teraz nie działa np. polecenie "/etc/init.d/NetworkManager restart". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi