Skocz do zawartości

Skąd Wziąć Takie Pliki

pitbull82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce sobie zainstalować program do tunera TV, ale coś mi się wydaje, że bez instalacji wszystkich, albo niektórych z poniżej wymienioncyh plików mi się tego nie uda zrobić.

Rzecz w tym, że jak na razie nie za bardzo wiem gdzie takie pliki znaleźć, a szukając każdego z osobna może mi to chyba całe lata zająć :/ Czy ktoś z Was instalował tego typu biblioteki? I gdzie można je znaleźć? (może pod jakąś inną nazwą?)

Pozdrawiam

Oto bibliotreki, które mogą mi być potrzebne ...

libaa.so.1 -> aalib-1.4.0-275.i586.rpm (An ascii art library)

libartsc.so.0 -> arts-1.2.1-31.i586.rpm (Modular software synthesizer)

libaudiofile.so.0 -> audiofile-0.2.5-37.rpm (An audio file library)

libcolda-interface.so.0 -> cdparanoia-IIIalpha9.8-543.rpm (A program for extracting, verifying, and fixing audio tracks from CDs)

libcolda-paranoia.so.0 -> cdparanoia-IIIalpha9.8-543.rpm

directfb -> DirectFB-0.9.20-81.rpm (A graphics library for framebuffer devices)

libdv.so -> libdv-0.101-43.rpm (The Quasar DV codec)

libstdc++-3-libc6.1-2-2.10.0.so -> wymagane dla divx4linux - compat-2004.4.2-3.rpm (Libraries from compatibility-versions)

libesd.so.0 -> esound-0.2.33-28.rpm (A sound daemon for Enlightenment and GNOME)

libmad.so.0 -> mad-0.15.1b-28.rpm (An MPEG audio decoder library)

liblirc_client.so.0 -> lirc-0.7.0cvs20040308-30.rpm (Tools for infrared receivers)

libogg.so.0 -> libogg-1.1-56.rpm (Ogg Bitstream Library)

SDL-1.2.so.0 -> SDL-1.2.7-33.rpm (Simple DirectMedia Layer Library)

libsmbclient.so.0 -> samba-3.0.2a-51.rpm (Samba Client Library)

libdv.so4 -> libdv-0.101-43.i586.rpm

libgif.so.4 -> libungif-4.1.0b1-581.i586.rpm (Librares tool for converting GIFs to various formats )

Gdyby mi ktoś ewentualnie napisał, jak na sam początek należy skonfigurować APT lub YUMa byłbym wdzięczny, bo na razie w tym APT to niewiele pakietów udaje mi się znaleźć :/ (pewnie trzeba pododawać jakieś ciekawe serwery itp.)

Jeżeli nic nie wyświetlił, to znaczy że nie ma w swoich rezpozytoriach odpowiedniego pakietu.

to co wyszukał, to raczej nie jest to czego szukaliśmy

Dany plik o rozszerzeniu .so jako moduł (?) może występować w kilku różnych pakietach (jak się nie myle).

Po pierwsze - na płytkach instalacyjnych jest TVTIME. Całkiem znośny i z pewnością lepszy niż xawtv :)

A jeśli dla celów edukacyjnych chesz się pobawić to może XAWDECODE + plugin do Anal minus?

:)

Tak czy siak, jak chcesz mieć po prostu TV to Ci wystarczy distrowy tvtime

Po pierwsze - na płytkach instalacyjnych jest TVTIME. Całkiem znośny i z pewnością lepszy niż xawtv :)

A jeśli dla celów edukacyjnych chesz się pobawić to może XAWDECODE + plugin do Anal minus?

:)

Tak czy siak, jak chcesz mieć po prostu TV to Ci wystarczy distrowy tvtime

Nie wystarczy, bo obraz jest czarnobiały, niewyraźny i bez dźwięku :/ http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=2434