el_bigos Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 witam Podczas próby urochomienia tego serwisu wyskoczył mi taki błąd: snmpd failed. The error was: Uruchamianie snmpd: /usr/sbin/snmpd: error while loading shared libraries: libselinux.so.1: failed to map segment from shared object: Permission denied [ZAWIÓDŁ] przetłumaczyłem sobie ten komunikat, ale nie bardzo wiem o co chodzi nie mogę przeglądać udostępnionychzasobów na windowsie u kumpla i myślę, że ten błąd jest tego powodem szukałem na google, ale jedyne co znalazłem to w języku włoskim, który zupełnie mnie nie urządza z góry dzięki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 doinstaluj pakiet: libselinux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dredlord Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 Ja mia miałem podobny problem jak zinstalwałem php, wykakiwał mi tak sam komunikat. Zrób tak wyedytuj plik: /etc/selinux/config i zmien linke: SELINUX=permissive i po restarcie powinno działać Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 SELINUX=permissive No to wyłączyłeś SELinux (właściwie to chodzi, tylko Cię w ogóle nie chroni). Lepiej napisać odpowiednia politykę bezpieczeństwa. Sam sie na tym jeszcze nie znam, więc mogę Cię tylko skierować do źródeł: http://fedora.redhat.com/docs/selinux-faq-fc3/ http://www.redhat.com/mailman/listinfo/fed...ra-selinux-list Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi