conexion2000 Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 mam na partycji hda1 zainstalowana winoze z ntfs, ale nie w tym problem. gdy wchodze w przeglądarke plikow w kde w fedorze 3 i wezme panel urzadzenia to widze tam pod dyskami twardymi 2 wpisy. hda2 i hda. Po czym wyskakuje mi blad od razu lub jak klikne na hda, ze zgodnie z mtab hda2 jest zamontowany na /. mount failed. Co na to poradzic, pewnie jakies pliki trzeba wyedytowac, tylko ja nie bardzo umię. Czy mozna odzytac ntfs pod fedora 3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_bigos Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 Czy mozna odzytac ntfs pod fedora 3? można albo ściągnąć źródła (podejrzewam że masz kernela 2.6.9) i "przekomppilować" jądro albo ściągnąc z http://linux-ntfs.sourceforge.net/rpm/fedora3.html odpowiedni pakiecik u mnie drugi sposób działa standardowo po instalacji FC3 jądro nie obsługuje ntfs`a (dlaczego??) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 standardowo po instalacji FC3 jądro nie obsługuje ntfs`a (dlaczego??) Możliwość pozwania RedHata przez MS (Fedora jest robiona w USA, więc takie wałki tam mogą przejść ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 hmm.. jezeli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi