kiler7 Napisano Październik 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2011 Wiem ze temat jak rzeka, ale poszukuje ide do w/w języków z podpowadaniem składni co polecicie? netbeans czy moze anjuta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menth0l Napisano Październik 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2011 Ja bym polecał Eclipse. Mi się bardzo wygodnie w tym pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Październik 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2011 Jedno słowo: vim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadam36 Napisano Październik 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2011 C++ za czesto nie uzywam, ale jak juz to korzystam raczej z Eclipse. Mam tam zainstalowane wtyczki do C++, Pythona i oczywiscie Javy (i przy okazji duzo innych rzeczy), wiec robi sie taki kombajn Oczywiscie ma to swoje wady - potrzebujesz jre, jest zasobozerne i bywa powolne (troche mozna przyspieszyc zmieniajac plik konfiguracyjny). Przy okazji - w tych sprawach jakos nie ufam repozytoriom i korzystam z Eclipse pobranego z ich strony i z Oraclowej Javy. Calkiem fajnym IDE do C++ bylo tez code::blocks. Jesli chodzi o Vima, Emacsa, czy rózne nakladki na nie to bedziesz potrzebowal troche czasu na nauczenie sie obslugi i ich konfiguracji (podpowiadania skladni zdaje sie nie ma z automatu). Ale jak potrafisz z nich korzystac to pracujesz duzo szybciej (ponoc ). No i na pewno dzialaja szybciej niz jakiekolwiek IDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz69 Napisano Październik 31, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2011 Qt Creator jest fajny. Można w nim pisać bez korzystania z Qt. Jest podpowiadanie składni, system budowania programu zaczerpnięty z Qt(qmake) ale można też korzystać z cmake. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi