najemnik Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 Niestety nie znalazlem (poki co) informacji jak zmienic motyw ladowania kernela Po upgrade do fc3 rhgb szwankuje u mnie (ni z tego ni z owego pokazuje w pewnym momencie szczegoly ladowania i znow przeskakuje automatycznie na splash podstawowy) Czy jest mozliwosc zmienic motyw ladowania w fedorze (bez instalacji w jego (rhgb) miejsce samodzielnie utworzonych ze zrodel pakietow kernel-splasha ? Powiedzcie jak u was sie rhgb zachowuje (poza znanym z wczesniejszych wersji zaciec myszy w pierwszych sekundach) , moze to co sie u mnie dzieje jest norma dla tej wersji pakietu , albo mozna to poprawic/zmienic na inny motyw ladowania Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 Nie wiem po co w ogóle to całe rhbg ktoś wymyślił. Przecież poza pewną stratą czasu to nic nie daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
najemnik Napisano Listopad 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 W debianie jest kernel-splash (cos jak rhgb tylko bardziej konfigurowalne) To konsekwencja wchodzenia na desktopy (looking good ) - ja osobiscie wole miec mozliwosc zerknac czasem na proces ladowania kernela , ale tylko czasem Fedora jest czasem tak "wyreczajaca" (zreszta jak to red hat) , ze samemu nie da sie wiele poprawic (zawsze wprawdzie pozostaje rozwiazanie "ogolno linuksowe" , ale z jakiegos niewyjasnionego powodu milo jest wykozystywac roznice miedzy distrami) Problem wciaz aktualny (pytanie o przebieg waszego rhgb w fc3 tez) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 to ze sie na chwile przelacza na widok szczegolow to akurat jest normalne. jesli jakis demon uruchamia sie dluzej niz 10sekund wlaczaja sie szczegoly. u mnie czasem tak jest podczas wykrywania ustawien sieci (dhcp). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 W debianie jest kernel-splash (cos jak rhgb tylko bardziej konfigurowalne) Developerzy kernela w Fedorze/RedHacie mają do takich rzeczy stosunek "po moim trupie" (dosłownie), że względu na sposób implementacji. Żeby pojawiło się to W Fedorze musiałoby to najpierw trafić do stabilnej linii jądra... Odnosnie konfiguracji - nie wiem, nie używam ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
najemnik Napisano Listopad 27, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2004 Dzieki za odpowiedzi - zostanie tak jak jest (choc troszke bardziej oswiecony) dalej wole jakis motyw ladowania niz widok konsoli (konsole wole obslugiwac niz ogladac jak ktos (kernel) to robi LOL ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi