Skocz do zawartości

Rhgb

najemnik

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nie znalazlem (poki co) informacji jak zmienic motyw ladowania kernela

Po upgrade do fc3 rhgb szwankuje u mnie (ni z tego ni z owego pokazuje w pewnym momencie szczegoly ladowania i znow przeskakuje automatycznie na splash podstawowy)

Czy jest mozliwosc zmienic motyw ladowania w fedorze (bez instalacji w jego (rhgb) miejsce samodzielnie utworzonych ze zrodel pakietow kernel-splasha ?

Powiedzcie jak u was sie rhgb zachowuje (poza znanym z wczesniejszych wersji zaciec myszy w pierwszych sekundach) , moze to co sie u mnie dzieje jest norma dla tej wersji pakietu , albo mozna to poprawic/zmienic na inny motyw ladowania

Pozdrawiam

W debianie jest kernel-splash (cos jak rhgb tylko bardziej konfigurowalne)

To konsekwencja wchodzenia na desktopy (looking good ;) )

- ja osobiscie wole miec mozliwosc zerknac czasem na proces ladowania kernela , ale tylko czasem

Fedora jest czasem tak "wyreczajaca" (zreszta jak to red hat) , ze samemu nie da sie wiele poprawic (zawsze wprawdzie pozostaje rozwiazanie "ogolno linuksowe" , ale z jakiegos niewyjasnionego powodu milo jest wykozystywac roznice miedzy distrami)

Problem wciaz aktualny (pytanie o przebieg waszego rhgb w fc3 tez)

Pozdrawiam

W debianie jest kernel-splash (cos jak rhgb tylko bardziej konfigurowalne)

Developerzy kernela w Fedorze/RedHacie mają do takich rzeczy stosunek "po moim trupie" (dosłownie), że względu na sposób implementacji. Żeby pojawiło się to W Fedorze musiałoby to najpierw trafić do stabilnej linii jądra...

Odnosnie konfiguracji - nie wiem, nie używam ;-)