loks Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 Hej! Pomozcie probuje zainstalowac na prawach administratora (su root) pakiet rpm poleceniem: rpm -i xmms-1.2.10-1.src.rpm i pojawiiaja mi sie bledy: warnning: user havardk does not exist - using root warnning: group havardk does not exist - using root warnning: user havardk does not exist - using root warnning: group havardk does not exist - using root Co sie dzieje? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitbull82 Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 Czesc Sam o to pytałem i odpowiedź znalazłem tutaj: http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=2448 Nie wiem jednak u Ciebie, jednak u mnie przy wyskakiwaniu takiego komunikatu, w rzeczywistości instalacja nie została dokonana (u mnie chodziło o apt). W razie czego poszukaj po prostu innego (_rpma_ → RPM-a) ORT i wtedy pójdzie (ja tak właśnie zrobiłem). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 Rozszerzenie src.rpm oznacza pakiet ze źródłami i tego nie instaluje sie w ten sposób. Poszukaj sobie odpowiedniej paczki rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 No dodam jescze zebys instalowal poleceniem 'rpm -Uvh nazwa_pakietu_dla_fc3' i zaintersuj sie apt'em i yum'em jescze... i polecam duzo lektur // w internecie jest mnostwo // i polecam gorąco wyszukiwarke na forum i To! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi