miflex Napisano Październik 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2011 Dzień dobry Serwer DNS jest skonfigurowany tak, aby w logach named.log byly wpisy kto gdzie i kiedy chodził w necie i na jaką strone (plik named.log, named.log.1 itd). Chciałbym aby okrelone wpisy z pliku named.log np. strony www.wp.pl znalazły się w inym pliku np wp.log i żeby na każdy dzień był inny plik np. wp.log, wp.log.1 itd. Nie wiem jak za to mam się chwycić. Proszę o jakieś wskazówki. MIFLEX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Październik 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2011 cat plus grep plus przekierowanie wyjścia do pliku, to tak na szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miflex Napisano Październik 26, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2011 cat plus grep plus przekierowanie wyjscia do pliku, to tak na szybko. myslalem, czytalem i wymyslilem uzywajac sed-a: grep 'wp' /var/named/chroot/etc/named/named.log |sed -e 's/">.*$//' > /home/test/pc/wp.pl/${1:-wp-$(date +%m-%d-%y)}.txt czy ma ktos inny pomysl? Jestem otwarty na wszelkie pomysly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi