R_Przemek Napisano Listopad 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2004 pisze coś takiego: mount -t ntfs /dev/hda7 /mnt/ntfs_f (w katalogu mnt zrobiłem katalog ntfs_f) i wyskakuje mi: mount: fs type ntfs not supported by kernel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpoonMan Napisano Listopad 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2004 bylo juz o tym nie raz i nie dwa na tym forum ..... zanim zadasz pytanie przejzy dokladnie forum .... podpowiem Ci tylko ze potrzebujesz modulu do kernela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_bigos Napisano Listopad 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2004 na stronie głównej fedora.pl masz artykuł na ten temat "obsługa ntfs`a w fedorce" ... i pomysleć ż własnie przez takie pytania odszedłem z innego forum pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Przemek Napisano Listopad 28, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2004 - Zainstalowałem plik ze strony http://linux-ntfs.sourceforge.net/rpm/fedora3.html - dopisałem to co trzeba do pliku fstab i nadal wyskakuje tem błąd !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaero Napisano Listopad 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2004 Musisz zrekompilować karnel. W zakładce filesystems włącz obsługę NTFS, to powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2004 - Zainstalowałem plik ze strony ..... A może nie ten "plik" Musisz zainstalować coś zgodnego z numerkiem Twojego kernela z tej tabelki: NTFS RPMs (*.rpm) Version Single Processor Multi Processor 2.6.9-1.681_FC3 i586 i686 i586-smp i686-smp 2.6.9-1.678_FC3 i586 i686 i586-smp i686-smp 2.6.9-1.667 i586 i686 i586-smp i686-smp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi