n0eL Napisano Listopad 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2004 mam problem z wyswietlaniem znakow w konsolizrobilem tak jak radził gajownik i dopisalem -u w rc.sysinit nie pomoglo wiec dopisałem do /etc/bashrc "loadkeys -u pl" noi działa nie ma krzaczkow z tym ze jezeli przejde do xsów (ctrl-alt-f7) i wroce z powrotem do tej konsoli to z ładnej literki "ł" robi sie paskudny krzaczek musze sie wylogowac i zalogowac ponownie zeby miec polskie znaki czy ktos wie jak mi pomoc moze problemem jest to ze mam geforca 2 i sterownik nvidii do x powoduje ten problem?? proszeo pomoc z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Grudzień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2004 zrobilem tak jak radził gajownik i dopisalem -u w rc.sysinit nie pomoglo SOA #1 Musiałes coś źle wpisać. wiec dopisałem do /etc/bashrc "loadkeys -u pl" noi działa nie ma krzaczkow z tym ze jezeli przejde do xsów (ctrl-alt-f7) i wroce z powrotem do tej konsoli to z ładnej literki "ł" robi sie paskudny krzaczek Tzn, że nie możesz wpisywać, czy literki źle się wyświetlaja? Jeśli to pierwsze to wklep jeszcze raz loadkeys -u pl a jeśli to drugie, to: setfont latarcyrheb-sun16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi