Bullek Napisano Czerwiec 11, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2012 Witam. Fedorkę 16 mam od grudnia 2011 i nigdy nie mialem z nia problemow. Niestety dzis po ponownym uruchomieniu systemu zauwazylem, ze nie uruchomiła mi się usługa sieciowa. Wchodzac w "Sieć" dostaje komunikat: Systemowe usługi sieciowe są niezgodne z tą wersją. Posiadam Jądro: 3.3.7-1 fc16 i686 Na poprzednich 2, ktore sa dostepne w Grubie jest to samo. Zauwazylem, ze jak przelaczam sie w tryb tekstowy (ctrl + alt + F1) to system wisi na Started Sendmail Mail Transport Client po chwili wskakuje: Calling CRDA tp update world regulatory domain i ponizej rozne parametry. Ostatnio nic nie instalowalem i nie konfigurowalem. Systemu nie uruchamialem od kilku dni, zwykle dawalem opcje "Uśpij". Dziś postanowilem ponownie go załadowac i wlasnie wtedy zauwazylem ten problem. WIecie w czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guliwer Napisano Czerwiec 12, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2012 No wlasnie mam podobnie i stalo sie to po aktualizacji (yum update), czy mozna to jakos cofnac? Jak tak to dokladnie jak mozna to zrobic? Jestem nowym uzytkownikiem Linuksa, i dopiero sie ucze. Pozdrawiam all Polska GOLA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Czerwiec 12, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2012 problem z nie odpowiednia regulacja domeny prawdopodobnie dajcie mi co wam pokazuje komenda iw reg get jezeli nie ma tam PL tak jak np. u mnie country PL: (2402 - 2482 @ 40), (N/A, 20) (5170 - 5250 @ 40), (N/A, 20) (5250 - 5330 @ 40), (N/A, 20), DFS (5490 - 5710 @ 40), (N/A, 27), DFS to dajcie tam komende z roota iw reg set PL i restart komputera i znowu komenda iw reg get zeby zobaczyc czy sie cos zmienilo jezeli nie pomoze to dajcie jeszcze co daje wam dmesg mozecie tez doraznie sprobowac zmienic kanal nadawania na routerze na jakis inny niz obecnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi