Scorpion Napisano Listopad 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2004 Wiem ze to jest juz dla was nudne, ale to jest problem dla mnie Jestem tepa menda i nie wiem jak ustawic te czcionki zeby moc pisac ę ą itd ip wgralem czcionki font instalerem i niby sa w systemie, polskie znaczki mi wyswietla, ale nie moge wpisac zadnego (alty nie dzialaja) jak ustawic te opcje jezykowe (uklad klawiatory) zeby moc pisac te nasz ogonki (open office, przegladarka, kde, konsola) Dzieki bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2004 Pewnie w czasie instalacji nie ustawiłeś języka Pl jako domyślnego. Wejdź w Centrum sterowania -> Regionalne i dostępność -> Kraj/region i język -> zmień krej na Polska, język chyba sam się zmeni. Po restarcie X-ów powinno być ok. Jeżeli to nie pomoże to w tej samej sekcji jest Układ klawiatury - możesz zmienić na Polski (ja nie mam -jest szare, ale i tak mam ogonki)ale nie jest to konieczne. Możesz też sprawdzić plik /etcsysconfig/i18n - powinno być tak LANG="pl_PL.UTF-8" SUPPORTED="pl_PL.UTF-8:pl_PL:pl" SYSFONT="latarcyrheb-sun16" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Listopad 30, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2004 spoko jest, tak ustawione, czcionki sa, kde, many, po polsku, ale... nadal nie moge wpisywac polskich znaczkow :/ prawy alt nie smiga normalnie moze mi ktos powiedziec jak wpisac polski font ?? wiem ze dla was to banal,ale mnie dreczy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2004 No mnie też by dręczyło. Na razie nie mam wiecej pomysłów. Może mapowanie klawiatury gdzieś się skopało. Poza pl_literkami mam z altem tak: q - @ w - ł d -ð k -ĸ itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolly444 Napisano Listopad 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2004 A może windowsowego ariala zarzucić.!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Listopad 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2004 jak bedziesz potrzebował np. ż to przytrzymaj alt i wpisz 190 naucz sie calego kodu ascii na pamiec i nie potrzebna bedzie Ci klawiatura zartowalem.. PS. wciskaj cyfry te z prawej te z numlocka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horeb Napisano Grudzień 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2004 kombinacja alt + znaki z klawiatury numerycznej nie działa (używam KDE) ani na forum, ani w edytorze tekstu, ani nigdzie indziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Grudzień 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2004 hmm.. na infromatyce na windowsie działało.. ( miałem ostatnio troche o ascii) :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi