jacek łowicz Napisano Listopad 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2004 wybaczcie ale jestem zilony w tych tematach miałem zainstalowanego winXP no i oczywiscie FC2 musiałem o nowa zainstalowac winde no i okazało sie ze pouruchomieniu startuje tylko winda nie startuje grub nie moge sie dostac do FC2 co zrobic pomocy!!!! prosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Listopad 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2004 Zainstaluj jeszcze raz Fedore. Mówie Ci nigdzie nie ma w sieci odpowiedzi na twoje pytanie , a na tym forum to już (_napewno_ → na pewno) ORT Nie wiem co jeszcze moge Ci poradzić , a nie jednak wiem albo jak nie znasz ang. to zobacz tutaj http://ag.bocznica.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek łowicz Napisano Listopad 30, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2004 jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Listopad 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2004 skomentuje to tak: he he he... to jest super hiper mega bumerang + shoutbox zamiast szukaj = ruski cyrk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legus Napisano Listopad 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2004 Uruchom instalatora z plyty/dyskietki ( obojetne ) w trybie : rescue ( po pojawieniu sie komunikaty wyboru rodzaju logowania piszesz : linux rescue , potem odpowiadasz na pare pytan ( podstawowych ) a na koncu otrzymujesz mozliwosc dostepu do partycji i (_linuxa_ → Linuksa) ORT poprzez komende : chroot /mnt/sysimage ( dostep masz w trybie read-write , co musisz odpowiednio zaznaczyc odpowiadajac na pytania podczas uruchomienia z plyty/dyskietki ). Po : chroot /mnt/sysimage piszesz : grub-install /dev/xxx , gdzie xxx to np hda , hdb itd. Pozdrawiam Adam PS , Nie trzeba instalowac FC na nowo , chyba , ze wirus XP usunal partycje linuksa . Wtedy nie ma wyjscia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek łowicz Napisano Grudzień 1, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2004 dzięki przynajmniej jeden normalny człowiek ktory pomoze drugiemu sie znalazł dziki jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2004 ... przynajmniej jeden normalny człowiek ... Na drugi raz 10 razy pomyśl, nim coś takiego napiszesz. Wystawiasz sobie fatalne świadectwo. A co będzie jak kiedyś naprawdę bedziesz potrzebował pomocy tych "nienormalnych"? Zdaje się, że nie czytałeś tego, a zwłaszcza $2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostin_powell Napisano Grudzień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 24, 2004 a co zrobic jesli po wklepaniu w rescue mod chroot /mnt/sysimage grub-install /dev/hda wyskakuje cos takiego Not found or not a block device Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2004 A nie wklepujesz tego przypadkiem zaraz po odpaleniu się cd'ka? Najpierw trzeba wpisać linux rescue Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostin_powell Napisano Grudzień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2004 rozwiazaniem okazalo sie odpalenia rescu cd z fedora 3 poprzednio bylo z fedora 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi