Mateusz3000 Napisano Październik 21, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2012 Witam. Jako nowy na forum chcialem się przywitać. Mój problem polaga na tym ,że podczas usruchamiania systemu pojawia się komunikat: GRUB2 error: file '/boot/grub2/locale/en.mo.gz' not found potem system startuje normalnie mogę wybrać pomiędzy fedorą i win7. Dla ciekawostki podam ,że w katalogu /boot/grub2/grub.cfg jest całkowicie pusty i nie wiem czy to może miec jakieś znaczenie. Pozdrawiam Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz3000 Napisano Październik 21, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2012 Znalazlem podobny problem na anglojezycznej stronie i u mnie pomoglo: 1. cp /boot/grub2/locale/uk.mo /boot/grub2/locale/en.mo 2. # yum reinstall grub2 nie wiem czy to zbieg okolicznosci ale komendy pomogly i najlepsze jezyk w grubie sam zmienil sie z angielskiego na polski:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi