bug Napisano Grudzień 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2004 .. no to w sumie jaka jest róznica przebudowania src.rpm z opcją rpmbuild --rebuild? a rpmbuild --rebuild --target=i686 ? ? Biorą pod uwage ze nie ustawialem zadnych flag w .rpmrc? Zawsze wydawalo mi sie ze src.rpm buduje sie optymalnie do procka. PS. dla Pentium M Centrino daje sie i686 ? nieprawdaż ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Grudzień 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2004 .. no to w sumie jaka jest róznica przebudowania src.rpm z opcją rpmbuild --rebuild? a rpmbuild --rebuild --target=i686 ? W pierwszym wypadku dostajesz taką paczkę jak w dystrybucji, a w drugim lekko zoptymalizowaną :-) Zawsze wydawalo mi sie ze src.rpm buduje sie optymalnie do procka. No to źle Ci się wydawało. Tak samo kompilowanie ze źródeł bez odpowiednich flag też nie optymalizuje wynikowej binarki. Wyjątkiem tutaj jest MPlayer, który samemu sobie ustawia optymalizacje. dla Pentium M Centrino daje sie i686 ? nieprawdaż ? Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganja Napisano Styczeń 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2005 To jest jakies poj**** Mam athlonaXP i jezeli jako target wpisze athlon-xp, pojawi sie rpm w athlon, a jak wpisze d*pa, to utworzy nowy katalog d*pa. Mowie o sterach NVidii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pesto Napisano Styczeń 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2005 ...ciach... dla Pentium M Centrino daje sie i686 ? nieprawdaż ? Tak. choć P3 będzie lepiej (szybciej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astronom Napisano Styczeń 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2005 Czy dla Celerona 500 to będzie i586? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Styczeń 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2005 No wlaśnie jak to jest z tymi celeronami ja mam celeron 1 ghz chyba jakąś 9 werjse ale co do wersji nie jestem pewnien, i zawsze myślałem że to i686 jest najbardziej optymalne. Powiedziałem tak tesz dla kolegi, którego windows zaczął wkurzać a on ma celeron 2ghz. Jak więc jest :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Styczeń 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2005 Wygląda to mniej więcej tak: i386: 386, 486, AMD K5 (wersje Socket 3) i586: Pentium, Pentium-MMX, Cyrix 5x86, AMD K5 (wersje Socket7) i AMD K6 i686: Penium-II/Celeron, Pentium-III/Celeron-II, Pentium 4, AMD K7 (Athlon, Sempron, Duron) athlon: AMD K7 (Athlon, Sempron, Duron) amd64: AMD K8 (Opetron, Athlon 64) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi