czarnekakao Napisano Kwiecień 25, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2013 Witam, Mam problem podczas wyłączanie systemu oraz restartu, podczas tych procedur system zawiesza się,pozostaje tylko tapeta i nic nie mogę zrobić. Xfce4 Fedora 18 x64 W czym leży problem ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Kwiecień 25, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2013 Czym to się objawia, jakieś błędy? Najlepiej Zrestartuj/wyłącz terminalem i pokaż co wypluwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnekakao Napisano Kwiecień 25, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2013 Właśnie nic mi nie wypluwa. Wszystkosię włącza i w ostatnim chwili system się wiesza pozostawiająctylko tapetę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnekakao Napisano Kwiecień 25, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2013 Znalazłem przyczynę tego stanu iżprzy wyłączaniu lub restartowaniu system się zawiesza. Jest to spowodowane grafika a dokładnieOptiumus Nvidii. Przy Fedorze 17 wyłączam grafikęnvidi za pomocą acpi_call( http://github.com/mkottman/acpi_call.git) by pracować na zintegrowanej w CPU (Intel i3). Lecz podczaswyłączenia grafiki w Fedorze 18 skutkuję tym że nie mogęwyłączyć (ani zrestartować) systemu. BBSWITCH nie działa (brak wsparcia dlamojego modelu grafiki). Jak ma zrobić by system zamykałmoduły które ładuje mu by wyłączył grafikę dedykowaną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi