DEMON Napisano Lipiec 17, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2013 Witam szukam szukam i jakoś nie mogę wyszukać. Fedora 19 - chciałbym w laptopie aby po zamknieciu klapy ekranu lcd - system pracował dalej a wygasł tylko ekran. W logind.conf ustawiłem że po zamknięciu klapy system pracuje dalej ale niestety ekran dalej się pali. W fedorze 18 ta opcja była w ustawieniach zasilania a w najnowszej już tego nie ma - dla mnie niezrozumiałe wykastrowanie. logind.conf #NAutoVTs=6 #ReserveVT=6 #KillUserProcesses=no #KillOnlyUsers= #KillExcludeUsers=root #Controllers= #ResetControllers=cpu #InhibitDelayMaxSec=5 #HandlePowerKey=poweroff #HandleSuspendKey=suspend #HandleHibernateKey=hibernate HandleLidSwitch=ignore #PowerKeyIgnoreInhibited=no #SuspendKeyIgnoreInhibited=no #HibernateKeyIgnoreInhibited=no #LidSwitchIgnoreInhibited=yes #IdleAction=ignore #IdleActionSec=30min Opis funkcji ale jakoś nie mogę żadnej dopasować do wygaszenia ekranu http://www.freedesktop.org/software/systemd/man/logind.conf.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2man Napisano Lipiec 17, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2013 Witam, u mnie w XFCE bo to zależy od środowiska graficznego (chociaż pewnie środowisko ustawia tą opcję w jakimś pliku konfiguracyjnym systemu) jest w opcjach zasilania możliwość ustawienia czasu bezczynności po jakim ekran się wyłącza + opcja braku reakcji po zamknięciu klapy laptopa i wszystko działa tak jak byś chciał (jeśli pominąć to że przez co najmniej 1 min ekran dalej jest na chodzie). U mnie logind.conf wygląda dokładnie tak jak u ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Lipiec 19, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2013 W f18 jak napisałem była taka opcja w strefie zasilania- teraz już jej nie ma - pomęcze jeszcze google może coś wynajde to dam znać Doraźne rozwiązanie - dodatek ze strony extensions.gnome.org - klikamy i wygaszamy ekran https://extensions.gnome.org/extension/242/blank-screen/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2man Napisano Lipiec 22, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2013 ja mam f 19 i mam tą opcję, aktualizowałem fedupem z f 18 może dla tego wciąż ją mam. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi