Skocz do zawartości

Problem Z Plikiem Libtinfow.so.5

shrek999

Rekomendowane odpowiedzi

czesc mam pytanko mianowicie probuje przerobic moje kde na obsluge mp3 i moj problem polega na braku pliku libtinfow.so.5 i czy jest jakas komenda ktora podrzuci zawartosc (_rpm'a_ → RPM-a) ORT do wybranego katalogu albo wyodrebni jeden plik. jedyne miejsce gdzie go obczaiłem to byl starszy pakiet od tego ktory posiadam a może ktos posiada ten plik u siebie w systemie i mi go podrzuci mailem... wielkie thx...

Nie pisz dużymi literami; jak widzisz skutek jest odwrotny od zamierzonego - 0 odpowiedzi

TO BYL STARSZY PAKIET OD KTOREGO POSIADAM

Chyba byś ułatwił gdybyś podał co to za pakiet.

Coś takiego jak 'libtinfow.so.5' w FC3 z KDE obsługującym mp3 niekoniecznie musi być.

sorka za pierwszy post ten pakiecik to ncurses-5.4-2.i686.rpm i chodzi mi o jeden pliczek ww. bo wersj tego pliku tp 5.4.2 a ja mam w systemie 5.4.5 i jak go porbuje odinstalować to mi wyrzuca bład ze multum poobgamów z niego korzysta. A moze gdybym go odinstalował nie z xsreva tylko z konsoli po starcie, to by dało go rade odinstalowac i podinstalować starszy..??? nie mieszajac nic w systemie...

PS posiadam FC2 kernel 2.9.1.3 a potrzebne mi jest to do lame-3.96.1-3.i686.rpm

nie wiem czemu, ale teksty pisane duzymi literami strasznie mnie "rażą", tego się nie da czytać

-------------

A moze gdybym go odinstalował nie z xsreva tylko z konsoli po starcie, to by dało go rade odinstalowac i podinstalować starszy..

nie, bo pyrz probie odinstalowania wywali Ci blad zpowodu zaleznosci

mozesz zrobic to tak (na wlasne rysyko)

rpm -e --nodeps nazwa_tego_pakietu

(wtedy go odisntlauje nie sprawdzajac zaleznosci)

a potem

rpm -i nowy_pakiet

P.S.

a moze ten program potrzebuje pakietu takiego: (wiekszosc programow ktore sie kompiluje potrzebuja wersji devel)

ncurses-devel-...