shrek999 Napisano Grudzień 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2004 chce podinstalowac-znalezdz pewien pliki gdy uruchamiam apt to wyskakuje ki cis takiego [root@host-r-5-10 archives]# apt-cache search libtinfow.so.5 W: There are multiple versions of "gd" in your system. This package won't be cleanly updated, unless you leave only one version. To leave multiple versions installed, you may remove that warning by setting the following option in your configuration file: RPM::Allow-Duplicated { "^gd$"; }; To disable these warnings completely set: RPM::Allow-Duplicated-Warning "false"; W: There are multiple versions of "openmotif" in your system. This package won't be cleanly updated, unless you leave only one version. To leave multiple versions installed, you may remove that warning by setting the following option in your configuration file: RPM::Allow-Duplicated { "^openmotif$"; }; To disable these warnings completely set: RPM::Allow-Duplicated-Warning "false"; [root@host-r-5-10 archives]# czytac umiem wiec moje pytanko brzmi jak sie tego pozbyc bo nie mam pojecia o jakie pliki mu chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legus Napisano Grudzień 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2004 Witam, wydaje mi sie , ze brakuje jescze kilku linijek ( moze) .Powinna byc informacji , abys wykonal operacje "apt-get -f install" Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shrek999 Napisano Grudzień 4, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2004 niestety nie działa.... bo potrzebuje tego pliczka do uruchomienia kde z obsluga mp3... a moze masz ten plik... a po wstukaniu komendy ktora dałes to wyskakuje [root@host-r-5-10 shrek]# apt-get -f install libtinfow.so.5 Reading Package Lists... Done Building Dependency Tree... Done E: Couldn't find package libtinfow.so.5 [root@host-r-5-10 shrek]# poprostu nie moze znalezdz pakietu... a moze jests jakas komenda ktora pozwoli mi rozpakoeac (_rpma_ → RPM-a) ORT do wybranego folderu(najlepiej z zachowaniem struktury katalogów > zebym mogle se go kopnac tam gdzie powinien byc...?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi