tosh_ Napisano Listopad 4, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2013 Dzień Dobry, Czy może ma ktoś skonfigurowany DNS na Linux CentOS 5.5 (primary) i domenę na serwerze Windows? Skonfigurowałem w następujący sposób: 1) Stworzyłem następujące pliki: db._msdcs.int.srv-a.pl , db._sites.int.srv-a.pl, db._tcp.int.srv-a.pl oraz db._udp.int.srv-a.pl , 2) Nadałem uprawnienia do plików dla named:named 3) dopisałem do pliku named.conf: acl "adserver" { 192.168.1.200; }; // AD zones zone "_msdcs.int.srv-a.pl" { type master; file "db._msdcs.int.srv-a.pl"; allow-update { adserver; }; }; zone "_sites.int.srv-a.pl" { type master; file "db._sites.int.srv-a.pl"; allow-update { adserver; }; }; zone "_tcp.int.srv-a.pl" { type master; file "db._tcp.int.srv-a.pl"; allow-update { adserver; }; }; zone "_udp.int.srv-a.pl" { type master; file "db._udp.int.srv-a.pl"; allow-update { adserver; }; }; 3) Uruchomiłem ponownie named i wszystko było ok. Zainstalowałem AD pod Windows Server 2008 Standard R2 i odpaliłem dcpromo.exe. Podczas konfiguracji windows próbował mi zaproponować DNS ale ja odrzuciłem tą propozycję :-) . Domenę nazwałem server.local Skonfigurowało mi i zrestartowało system, jednak nie mogę się podłączyć pod domenę. Czy możecie pomóc? Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi