dzarek1 Napisano Grudzień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2004 jest 2.45 i moja cierpliwosc go google i innych szukajek sie skonczyla oto moj problem: podpilem do kompa 2 dysk (jest to dokladnie taki sam model dysku jak ten 1) na ktorym mam 2 partycje: FTFS i FAT32. fc3 widzi go ale nie mam zielonego pojecia jak go zamontowac..... podobny problem mam z CD i CD-RW, oba napedy sa jako uzadzenia ale nie wiem jak ustalic punkt montowania. do tego programy do odtwarzania muzyki z CD i do nagrywania nie widza napedow :/ help......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfred Napisano Grudzień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2004 no chyba trzeba wpisac co do dysku mount /dev/hdb* /mnt/(jakis katalog) a w miejsce gwiastki nr partycji 2 dysku podobnie z napedem cd lyko sciezka bedzie /dev/cdrom1 (lub 2 ) sprawdz. mam nadzieje ze oto chodzilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzarek1 Napisano Grudzień 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2004 nie dziala :/ w urzadzeniach wyglada to tak chodzi mi o 1 i ostatni desk twardy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2004 (edytowane) Ale chyba nie chcesz mieć dwóch /home - system zwariuje. Coś tego nie widzę, dlaczego to jest hdd?, gdzie hda? - pokaż zawartość /etc/fstab to cos wymyślimy. /edit/ pokaż też co zwróci fdisk -l /dev/hda i po kolei hdb, hdc, hdd, bo trudno się połapać jak to u Ciebie jest (-l to jest małe L) Edytowane Grudzień 8, 2004 przez wuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi