ASIN Napisano Grudzień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2004 Witam Mam problem z iproute. Trochę się rozpisze zeby było zrozumiałe o co mi chodzi Przezuciłem sie z Slaka 10 na FC3 i tak podczas instalacji slaka wyłanczalem zeby mi nie instalował iproute bo zawsze robiłem to recznie i dodawałem patch do obsługi htb i wszystko było w porządku. W RC3 niepamietam czy nie wyłaczyłem tego pakiety czy sie go niedało wyłaczyc podczas instalacji a wiec mam go teraz w systemie i nie obsługuje mi htb. Postanowiłem siec go odinstalowac po komendzie rpm -e iproute dajemi komunikat ze nieda sie odinstalowac bo urzywa go inny pakiet, no to se muwi usune i go jak wpisałem komede na odinstalowanie go to wyswietlilo mi taka lise ze musialbum usunac z połowe pakietów. I teraz mam takie dwa pytanie 1 czy da sie jakos usunac ten pakiet Rpm iproute 2 lub czy jest jakias nowsza paczka iproute z obsluga htb w rpm zeby norzucic na ta wersje Albo jest jeszcze inne wyjscie z tej sytuacji ?? Z góry dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Grudzień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2004 1 czy da sie jakos usunac ten pakiet Rpm iproute 2 lub czy jest jakias nowsza paczka iproute z obsluga htb w rpm zeby norzucic na ta wersje 1 rpm -e --nodeps iproute ← jest to jednak rozwiązanie stanowczo odradzane. 2. Nie wiem, ale zawsze możesz zrobić samemu (to jest ta druga opcja usilnie zalecana). Ściągasz sobie pczkę src.rpm, przerabiasz speca, by dołączył odpowiednie patche i teoretycznie powinno działać ;-) To Ci powinno pomóc → http://www.dobremiasto.net/~hoppke/too_muc.../rpm/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi