majonez Napisano Grudzień 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2004 Witam Wczoraj zaktualizowalem jajko do 2.6.9-1.681_FC3 i teoretycznie wszystko było ok do czasu az moje szczescie chcialo odpalic win xp a tu zonk - windows wystartowal ale od razu zauwazylem ze rozdzialka byla nie ta po dojsciu do ekranu logowania nie moge juz nic wiecej zrobic jak tylko twardy restart - nie dziala ani klawka ani mysz wiem ze najlatwiej powiedziec to przeciez windows i sie sam zepsul ale ... wczesniej parcowalem na nim potem restart wlazlem do fedory aktualizacja restart - fedora dziala - jakis czas pozniej restart i windows juz nie bardzo dziala (od razu powiem ze to samo z trybem awaryjnym) w tym momencie jezeli cos sie sypnelo w windzie to tylko przy restarcie bo pozniej wlaczyla go dopiero moja luba albo tez aktualizacja jajka i restart fedory cos namieszal zaraz zabiore sie do prob uruchomienia windy innymi sposobami (zamiana dyskow, recovery console itp) jeszcze pare informacji: mam dwa dyski - fedore mam na primary master a winde dalem na primary slave mysle ze grub nie ma tu nic do rzeczy bo wczesniej dzialalo wszystko ok pytam bo moze ktos mial podobny problem i go rozwiazal jak dojde co jest powodem usterki to dam znac bez odbioru mam nadzieje ze najwyzej na kilka/nascie minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2004 ...odpalic win xp a tu zonk - windows wystartowal ale od razu zauwazylem ze rozdzialka byla nie ta po dojsciu do ekranu logowania nie moge juz nic wiecej zrobic jak tylko twardy restart ... Sam sobie odpowiedziałeś: ...to przeciez windows...ale niekoniecznie...sam zepsul... Jakiekolwiek manewry z jądrem na Fedorze nie mogą spowodowac jakichkolwiek zmian na partycji XP. Jest tylko jeden wyjątek: miałeś podmontowaną partycje ntfs w trybie do zapisu i coś na niej grzebałeś - to trudno, kara musi być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majonez Napisano Grudzień 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2004 nigdy nie montuje partycji ntfs w trybie umozliwiajacym zapis - umiem czytac manuale i wiem czym to grozi niestety zadne z moich dzialan nie pomogly zastanawiamsie co moglo sie skopac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2004 Ja to oczywiście podałem jako możliwość czysto abstrakcyjną i oczywiście absurdalną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi