RoSt Napisano Grudzień 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2004 Witam wszystkich! Znalazłem sporo postów na ten temat w sieci, ale odpowiedzi są tak mgliste ( lub ich nie ma ), że w końcu postanowiłem napisać tutaj Mam AM64 i FC3 w wersji 64-bitowej. Kiedy próbuję zainstalować rpm-a z mplayerem, to krzyczy, że mu brakuje bibliteki libxmms.so.1. Jest to bibloteka dzielona związana z xmms, powinna być w usr/lib ew. usr/lib64 i jej tam nie mam Tak, tylko wszelkie rpm-y xmms-devel jakie znalazłem dla fc3 instalują co najwyżej plik libxmms.so ( bez "1" ) a i tak okazuje się on być niepoprawnym symlinkiem. Bo te z xmms bibliotek nie instalują. Być może kompilacja ze żródeł xmms dostarczy tę biblitekę, ale na razie,. jako nowicjuszowi, ona mi nie idzie , więc byłbym wdzięczny za wszelkie inne pomysły. Możecie mi podesłać ten plik mailem, a nuż zadziała Dzięki za zainteresowanie! UPDATE! Oczywiście paczki z xmms instalują tę bibliotekę w /usr/lib, np. ta z freshrpms. Problem z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Grudzień 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2004 Zainstaluj Mplayera ze źródeł ! Mi Działa choć nie wszystkie kodeki są dostepne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi