tomcio15 Napisano Grudzień 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2004 Mianowicie, mam Fedore 3, jak wykonuję configure w katalogu ze źródłami wywali mi takie coś: checking for C compiler default output file name... configure: error: C compiler cannot create executables to wina (chyba) flag które ustawiłem, bo na innym koncie usera bez flag działa ok. to moje flagi: export CFLAGS="march=athlon-xp -O2 -fomit-frame-pointer -s -pipe" export CXXFLAGS="march=athlon-xp -O2 -fno-rtti -fno-exceptions -s -pipe" co jest z nimi nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skazi Napisano Grudzień 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2004 Według mnie to nie wina flag bo sam mam dokładnie takie same w Gentoo, no chyba że pod fedorą te flagi przeszkadzają ale nie sądzę. Może coś z kompilatorem jest nie tak??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike_j Napisano Grudzień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2004 export CFLAGS="march=athlon-xp -O2 -fomit-frame-pointer -s -pipe" export CXXFLAGS="march=athlon-xp -O2 -fno-rtti -fno-exceptions -s -pipe" Nie wiem, czy to może mieć jakiekolwiek znaczenie, ale chyba przed 'march' powinien być znak '-', czyli: export CFLAGS="-march=athlon-xp -O2 -fomit-frame-pointer -s -pipe" export CXXFLAGS="-march=athlon-xp -O2 -fno-rtti -fno-exceptions -s -pipe" Tak btw: polecam stronę: http://lubuska.zapto.org/~hoppke/too_much_...n/kompilat.html Może się przyda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2004 @mike_j Popraw adres w linku na prawidłowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike_j Napisano Grudzień 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2004 @mike_j Popraw adres w linku na prawidłowy Proszę bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2004 Proszę bardzo Dzięki za miłą współpracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi