we_zyr Napisano Grudzień 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2004 Witam Mam problem z instalacją programów ,chciałem zainstalować apt ale wyskakuje mi błąð jak jestem zalogowany jako normalny użytkownik "/usr/share/mc/extfs/rpm run /home/wezyr/soft/apt-0.5.15c nc6-0.1.fc1.fr.src.rpm INSTALL Installing "/home/wezyr/soft/apt-0.5.15cnc6-0.1.fc1.fr.src.rpm" błąd: nie można zapisać do %sourcedir /usr/src/redhat/SOURCES a z pod roota : Installing "/home/wezyr/soft/apt-0.5.15cnc6-0.1.fc1.fr.src.rpm" 1:apt ostrzeżenie: użytkownik machbuild nie istnieje - użyto konta root ostrzeżenie: użytkownik machbuild nie istnieje - użyto konta root ostrzeżenie: użytkownik machbuild nie istnieje - użyto konta root ostrzeżenie: użytkownik machbuild nie istnieje - użyto konta root ostrzeżenie: użytkownik machbuild nie istnieje - użyto konta root ostrzeżenie: użytkownik machbuild nie istnieje - użyto konta root ostrzeżenie: użytkownik machbuild nie istnieje - użyto konta root ostrzeżenie: użytkownik machbuild nie istnieje - użyto konta root ########################################### [100%] ostrzeżenie: użytkownik machbuild nie istnieje - użyto konta root ostrzeżenie: użytkownik machbuild nie istnieje - użyto konta root ostrzeżenie: użytkownik machbuild nie istnieje - użyto konta root jakby ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi to wielkie dzeiki Jestem początkującym użytkownikiem l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2004 Paczka, ktora probojesz zainstalowac to *.src.rpm, czyli jest przeznaczona do samodzielnego zbudowania (_rpm'a_ → RPM-a) ORT. Powinienes znalezc paczke z rozszerzeniem *.rpm. P.S. Polecam (_yum'a_ → yuma) ORT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
we_zyr Napisano Grudzień 22, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2004 Wielkie dzięki McGiver za pomoc:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi