Xaero Napisano Grudzień 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2004 Podczas pracy wyłączyli mi prąd. Po restarcie systemu wyskakuje błąd: UMOUNT: /initrd: device is busy Następnie system się sypie i zawisza. Jak temu zaradzić ? POMOCY!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2004 Wejdź w trybie rescue i sprawdź dysk e2fsck Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaero Napisano Grudzień 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2004 Prześledziłem logi i wydaje mi się, że przyczyną tego, że system nir odpala może być coś innego. Oto część logów: Dec 26 12:52:29 xaero anacron: anacron startup succeeded Dec 26 12:52:29 xaero atd: atd startup succeeded Dec 26 12:52:29 xaero readahead: Starting background readahead: Dec 26 12:52:29 xaero rc: Starting readahead: succeeded Dec 26 12:52:30 xaero messagebus: messagebus startup succeeded Dec 26 12:52:41 xaero mdmonitor: mdadm succeeded Dec 26 12:52:41 xaero mdmpd: mdmpd failed Od razu widać, że mdmpd jest failed. Tylko co to jest ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2004 Od razu widać, że mdmpd jest failed. Tylko co to jest ??? "multipath device monitoring and management" Wyłącz mdmpd w usługach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi