legus Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 Witam , Przy starcie systemu pojawiaja sie komunikaty zwiazane z portmapem i syslogoiem.Polega na bledach zwiazanych z brakiem dotepu do bibliotek libc.so.6 i libnsl.so.1.W /usr/lib ich nie ma , sa w /llib ?? I sa to linki do , np. libc-2.3.4.so Nie pamietam (moja wina) co atualizowalem , wydaje sie se glibc'a , i to jest powodem bledow .Ale jak to naprawic ??java script:emoticon(':lammer:') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 Tak, sa w /lib. Sprawdz czy masz dobre prawa dostepu (chociaz watpie zeby to bylo problemem). Powinienes miec lrwxrwxrwx. Nie wiem tez czy to nie ma zwiazku z SELinuxem... ale nie jestem pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legus Napisano Grudzień 28, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 Dla innych, majacych ten sam problem podaje rozwiazanie : Wydanie polecenia : fixfiles restore , naprawnia blad Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi