Gość Napisano Marzec 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2004 Witam wszystkich. Mam taki problem że nie moge odzyskać gruba z fedory. Zawsze robiłem to ogólnie znaną metodą poprzez linux rescue. Teraz niestety po wpisanniu linux rescue podczas ładowania running /sbin/loader się zawiesza. Znacie inny sposób , a konkretnie to taki zeby z poziomu dystrybucji zaistalowac gruba ? Proszę o wszelkie informacje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Marzec 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2004 Witam wszystkich.Mam taki problem że nie moge odzyskać gruba z fedory. Zawsze robiłem to ogólnie znaną metodą poprzez linux rescue. Teraz niestety po wpisanniu linux rescue podczas ładowania running /sbin/loader się zawiesza. Znacie inny sposób , a konkretnie to taki zeby z poziomu dystrybucji zaistalowac gruba ? Proszę o wszelkie informacje i pozdrawiam. nie zawitałeś przypadkiem z LinuxWeba? --- żeby Grubas nadpisał Ci MBR (jak domniemam o to chodzi) wklep #grub-install /dev/hda pamiętaj o odpowiednim zmodyfikowaniu pliczku gruba... jakby co (było coś nie tak) możesz dodac (zmodyfikować) jakieś opcję przy stacie - podczas staru gruba - najeżdżająć kursorem na jajo które chcesz wystartować, a następnie przyciśnięciu literki e pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Marzec 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2004 Tak zawitałem , szukam wszędzie gdzie się da pomocy No właśnie próbowałem to wklepac , ale nie mam takiego polecenia pod konsolą. Co do gruba to go znam i wiem jak poustawiać tylko mam problem z przywróceniem i nie wiem jak to rozwiazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Marzec 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2004 Tak zawitałem , szukam wszędzie gdzie się da pomocy No właśnie próbowałem to wklepac , ale nie mam takiego polecenia pod konsolą. Co do gruba to go znam i wiem jak poustawiać tylko mam problem z przywróceniem i nie wiem jak to rozwiazać. :mrgreen: masz, masz .... #whereis grub-install grub-install: /sbin/grub-install /usr/share/man/man8/grub-install.8.gz czyli (ewentualnie w tym przypadku): /sbin/grub-install ------------------------------- a właściwie to: /sbin/grub-install /dev/hda dopisek autorski z 11 marca 2004 : 08:14 ------------------------------- i powinno działać pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Marzec 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2004 Wielkie dzięki poszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi