wiktor Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 Czy ktos wie jak sie instaluje patcha do kernela ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 Patcha do kernela nigdy nie instalowałem ale czy warto w ogóle w to się bawić? Nie lepiej skompilować nowe jajko od nowa? Zdaje się, że żeby wgrać patch trzeba jeszcze zainstalować coś co nazywa się patch-o-matic. Przy okazji można sobie więcej popsuć niż poprawić. Pozdrawiam (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 Czy ktos wie jak sie instaluje patcha do kernela ? cd /usr/src/linux bzip2 -dc patch-2.6.9-vidalinux1.bz2|patch -p1 Patch instaluje sie na zrodla przed kompilacja kernela. Jest po to zeby cos poprawic, a nie zepsuc. Nic dodatkowego nie musialem instalowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktor Napisano Grudzień 30, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 Dzieki Walcze od n - czasu z moim radkiem i załadowałem nowe jajjko i podczas kompilacji sterów wyskakuje mi bląd "pci_find_class" i gdzies na necie doczytałem że to błąd jajka i trzeba załadować patcha,a że nie ma nowszego niż 2.6.10 więc walcze dale. Jak komus sie uda zainstalować stery do R9500 to byłbym wdzięczny o info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 Dzieki Walcze od n - czasu z moim radkiem i załadowałem nowe jajjko i podczas kompilacji sterów wyskakuje mi bląd "pci_find_class" i gdzies na necie doczytałem że to błąd jajka i trzeba załadować patcha,a że nie ma nowszego niż 2.6.10 więc walcze dale. Jak komus sie uda zainstalować stery do R9500 to byłbym wdzięczny o info. nie ma za co. jak widac siedze pod vidalinux i walcze z roznymi rzeczami pod fc2 swojego radeona9600SE (glx) odpalilem na standardowym jadrze. nie wiem jak Ci pomoc wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thopass Napisano Styczeń 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2005 Dzieki Walcze od n - czasu z moim radkiem i załadowałem nowe jajjko i podczas kompilacji sterów wyskakuje mi bląd "pci_find_class" i gdzies na necie doczytałem że to błąd jajka i trzeba załadować patcha,a że nie ma nowszego niż 2.6.10 więc walcze dale. Jak komus sie uda zainstalować stery do R9500 to byłbym wdzięczny o info. Mnie własnie pokusiło, żeby skompilować 2.6.10 bo na dystrybucyjnym 2.4.22 miałem problemy z agpgart potrzebnym do załadowania sterów dla R9550. Pojawił się u mnie ten sam problem z "pci_find_class". Jeżeli rozwiązałeś/rozwiążesz ten problem przede mną to będę wdzięczny za wszelkie informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremi9 Napisano Styczeń 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2005 Mnie własnie pokusiło, żeby skompilować 2.6.10 bo na dystrybucyjnym 2.4.22 miałem problemy z agpgart potrzebnym do załadowania sterów dla R9550. Pojawił się u mnie ten sam problem z "pci_find_class". Jeżeli rozwiązałeś/rozwiążesz ten problem przede mną to będę wdzięczny za wszelkie informacje. Tez mialem podobny problem. Rozwiazanie znalazlem na jakims forum, nie pamietam na ktorym. A oto co trzeba zrobic: Zmodyfikowac kod w pliku agpgart_be.c w sterownikach fglrx, plik jest umieszczony w katalogu /lib/modules/fglrx/build_mod. Zmienic trzeba wszsystkie wywolania pci_find_class na pci_get_class. Potem ./make.sh ; cd .. ; ./make_install.sh. Sa to funkcje API kernela. Chyba cos uleglo zmianie o jaja 2.6.10 Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi