pitbull82 Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 Witam Chciałbym sobie sprawdzić napisany przez mnie program pod kątem złego przydzielania pamięci, niezwalaniania pamięci itd. Nie znam tylko żadnego narzędzia, które by było łatwe w obsłudze i czytelne Wiem, że jest coś takiego jak valgrind, ale IMHO nie jest on najlepszy, bo pluje się o zwykłe stringi, które nie są nawet przydzielane dynamicznie. W razie czego proszę o nazwy, którki opisik i w razie czego jeszcze o jakiegoś linka do wersji pod fedorkę (niestety jestem początkującym userem (_linuxa_ → Linuksa) ORT ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buman Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 /usr/bin/memprof pomoze, poczytaj troche o architekturze komputerow i assemblerze, a dowiesz sie ze czasem sposob i kolejnosc deklaracji zwyklych zmiennych potrafi popsuc porzadek i szyki w pamieci. pozdrawiam, buman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi