Berkof Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 Czytałem http://www.fedora.pl/site/index.php?option...task=view&id=23 ale zastanawiam się czy w FC3 jest już obsługa czytania i pisania na partycjach NTFS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 generalnie samo FC3 nie obsluguje NTFS. tak jak w przypadku wczesniejszych wersji systemu trzeba zainstalowac rpm z patchem. jądro 2.6.9 obsluguje zapis na partycjach NTFS aczkolwiej jest ono opatrzone uwaga [EXPERIMENTAL], w zwiazku z czym moga wystapic problemy przy zapisie na tego typu partycjach. Ja przynajmniej nie ryzykuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berkof Napisano Grudzień 30, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 Mi chodzi tylko o odczyt. Mam mp3 i filmy na partycjach ntfs. Chce mieć do nich tylko dostęp a nie wiem za bardzo jak sie zabrać za to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 hehe patrzaj uwaznie na cala strone, bo w poradach jest artykul na ten temat http://www.fedora.pl/site/index.php?option...id=23&Itemid=34 u mnie wpis w fstab wyglada tak: /dev/hda1 /mnt/windows ntfs auto,ro,umask=0222 0 0 jesli nie bedzie tego auto to bedziesz musial recznie montoac partycje, a chyba wolisz zeby robilo sie to automatycznie przy starcie systemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 ... a nie wiem za bardzo jak sie zabrać za to Bardzo prosto -> "Szukaj" - było na forum 159x. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi