Skocz do zawartości

Linux Lezy Buuu

andriusza1

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc! Powiedzcie mi - czy to normalne? Zrobilem aktualizacje mojej Fedorki 3 ale kiedy ja zrestartowalem juz sie nie podniosla!!!!!! O co tu chodzi kiedy zaczyna sie ladowac na samym poczatku - pamiec masowa, dzwiek OK potem wyswietla sie nastepna linia: Konfiguracja parametrow jadra... I tak juz zostaje nawet nie drgnie nawet alt+control+delete nie dziala, czy ktos mi moze pomoc ?????? Dlaczego tak sie stalo i co mam z tym zrobic.Prosze bardzo o pomoc za ktora z gory serdecznie dziekuje

posluchaj ja oczywiscie ze zainstalowalem sterowniki NVIDI i zrobilem wszystkie potrzebne OPERACJE wszystko to co jest opisane na forum jak zainstalowac drivery nvidi i wszystko dzialalo pokazywalo sie logo Nvidi ,wszystko dzialalo do momentu kiedy nie zrobilem upgade (_linuxa_ → Linuksa) ORT za pomoca apt synaptic i dalej wszytko dzialo do momentu kiedy nie zrestartowalem systemu, a potem to juz problem opisalem u gory, wiec naprawde bardzo prosze o pomoc a nie robic mi zarzuty ze nie przeszukiwalem forum, a nie bardzo moge cos zrobic ekran sie zawiesza i nic sie nie dzieje na samym starcie systemu :( Bardzo prosze o rade co zrobic zebym odpalil system? (byc moze faktycznie po aktualizacji cos sie przestawilo w pliku xorg czy jakos tam, ale co mam zrobic zeby go teraz edytowac???? Jak zrobic zeby odpalic (_linuxa_ → Linuksa) ORT teraz choc tekstowo???)

Możesz spróbować: przy starcie gruba klepnij 'a' i usuń dodatkowe parametry jądra - nie pamiętam co tam jest, chyba rhgb i quit

/edit/

Aha, i zdobądź np. Knoppixa. Jakakolwiek dystrybucja LiveCD jest nieoceniona w przypadku niemożności odpalenia systemu.

To powinien mieć każdy - tak jak koło zapasowe w samochodzie;)

Edytowane przez wuja

najprostsza metoda aby system sie podnius jest zmodyfikowac plik xorg.conf i zmienic spowrotem nvidia na nv, system sie podniesie ale bez grafiki 3D, bedziesz mógl bez problemu kombinować dalej, sam tego próbowalem i działa.

Aby zmienić plik xorg.conf użyj 1 CD i opcji rescue

pozdrawiam