wet2005 Napisano Styczeń 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2005 Proszę opisać krok po kroku jak zaktualizować Fedora 3 bo czytałem, że yum i apt jest jeszcze nie dostępne jestem początkujący wiec wybaczcie, że nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Styczeń 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2005 Najłatwiej za pomocą Up2date. Klikasz na czerwoną ikonkę w zasobniku wpisujesz hasło roota, zaznaczasz pakiety i wszystko się zrobi samo Jeśli nie ma ikonki w zasobniku poszukaj w menu start "Ikona Red Hat Network" (czy jakoś tak to się nazywa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Styczeń 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2005 Najłatwiej za pomocą Up2date. Odradzam! Podobno jest lepszy niż FC2 ale wciąż powoduje problemy i potrafi zawisnąć. yum instaluje się standardowo więc raczej jego bym polecał, jeśli nie wiesz jak się używa to poszukaj na forum (jest bardzo dużo na ten temat). Jeśli wolisz apt to doinstaluj przez yum. Polecam też synaptica, jest to graficzna nakladka na apt. Łatwo, szybko i przyjemnie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Styczeń 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2005 Proszę opisać krok po kroku jak zaktualizować Fedora 3 bo czytałem, że yum i apt jest jeszcze nie dostępne jestem początkujący wiec wybaczcie, że nie mogę znaleźć. Up2date mozna aktualizowac system,ale nie zawsze to dziala i system moze sie posypac (mialem juz taka sytuacje). Najlepiej wyszukac i sciagac "recznie" rpm-y z http://rpm.pbone.net/ i instalowac (rpm -ivh lub -Uvh). Najlepiej sciagac tylko to, co potrzebne jest nam w danej chwili,a nie po to "zeby miec najnowsze". Polecam takze "yum". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi