Obecny Napisano Styczeń 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2005 Czy jest jakis sposob by zainstalowac FC3 z XFREE zamiast XORG ewentualnie zmienic to w juz istniejacej isnatalacji, chodzi o ogolnie znany problem z grafikami ATI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Styczeń 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2005 Jest. Mozna zainstalować wersję minimalną bez X-ów i potem śćiągać i instalować sobie co się chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Styczeń 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2005 albo jak juz masz fc3 z xorgiem to odinstalowac go i zainstalowac xfree Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2005 Mozna zainstalować wersję minimalną bez X-ów i potem śćiągać i instalować sobie co się chce. To nie jest takie proste. W specach pakietów RPM pozmieniały się pola Requires. Przykładowo XFree86-twm dostarczało XFree86-twm, a xorg-x11-twm już tylko samo twm (dzięki temu pakiety nie wymagaja określonej implementacji Xów). Podobnie z innymi paczkami. Mogą być potem problemy z zależnościami. Teoretycznie wystarczy poprawić speca XFree86 i przekompilować - nie wiem jak tam tylko z samą kompilacją (może nie chcieć się skompilować z nowymi bibliotekami z Fedory). Chociaż kto wie - wczoraj kompilowałem X.org X11 6.8.2 RC1 na FC1 i poszło OK (teraz zostało mi tylko zainstalować ;-) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Styczeń 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 Mozna zainstalować wersję minimalną bez X-ów i potem śćiągać i instalować sobie co się chce. To nie jest takie proste. W specach pakietów RPM .... Raczej miałem na myśli kompilację. Nie wiem tylko czy w tej chwili sie to opłaca - podobno w połowie stycznia ATI ma wypuścić wreszcie sterowniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 Raczej miałem na myśli kompilację. No to źle Cię zrozumiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berkof Napisano Styczeń 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 Xfree to środowisko graficzne. A Xorg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 Xfree to środowisko graficzne. A Xorg? XFree86 to nie jest środowisko graficzne tylko implementacja X Window System -> http://www.google.pl/groups?hl=pl&lr=&selm....poczta.onet.pl X.org też jest implementacją X Window System, tyle, że X.org to fork XFree86. Jak chcesz się więcej na ten temat dowiedzieć, to przeczytaj to: http://hedera.linuxnews.pl/_news/2004/04/0..._long/2637.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LadyRoot Napisano Styczeń 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2005 Z tym XFree to też nie jest tak do końca ładnie, bo po testowej instalacji debiana (woody, potem sarge) też nie chodzi toto rewelacyjnie. Oczywiście, w sarge nie chodzi w ogóle, bo ten ma XFree 4.3, a ATI wspiera na razie 4.2 podobno tylko. Podobno, bo poza setkami problemów z zależnościami i instalacji fglrx-a też nie było akceleracji pełnej - chodziły w miarę filmy, ale już tux racer skakał jak na sterowniku vesy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shrek999 Napisano Styczeń 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 jak w temacie czy da cie przeinstalowac xorg na xfree ?? bez wiekszych klopotow??? poprostu sciagnac paczki do xfree usunac xorga i to wszystko czy jet to bardziej skomplikowane?? pomocy... ati nie robi sterow na xorg a pach jest tylko na stare jadro a ja mam juz 2.6.10.-bk14 czy jakos tak... /edit/ Post doklejony z wątku o tym samym Następnym razem radzę przeszukać forum gajownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mc'Wolf Napisano Styczeń 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 (edytowane) Witam, chciałem się dowiedzieć czy możliwe jest podmienienie Xorg'a na Xfree w Fedorze? Jeśli tak to jak to zrobić? Kolejny dołączony post... Ludzieeee. Szukać na forum nie umiecie? Edytowane Styczeń 13, 2005 przez gajownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi