MrReal Napisano Styczeń 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2005 Jak zrobić coś takiego żeby komputer sam włączył się po np utracie zasilania? Czy trzeba zastowosać UPS, tzn czy UPSy mają taką funkcję że mogą włączyć komputer? Przykładowo niedawno miałem taką sytuację że w środku nocy wyłączyli prąd na osiedlu i serwer padł. Dowiedziałem się o tym dopiero o 12 następnego dnia jak mi net nie działał . Nie wiem czy to była tylko chwilowa awaria prądu czy trwała 5 godzin, tak więc nie chodzi mi o podtrzymywanie systemu UPSem tylko automatyczne włączenie jak już się wyłączy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 Jak zrobić coś takiego żeby komputer sam włączył się po np utracie zasilania? Zmienić odpowiednią opcję w BIOSie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saddamus Napisano Styczeń 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 ale takie funkcje mają raczej serwerowe płyty główne, jak mi się sądzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi