marcin118 Napisano Styczeń 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 mialem fc2 i tam nie bylo zadnego problemu z ntfs sciagalem rpm do wersji mojego jajka i do fstab dopisywalem pare linijek i mialem dostep do partycj ntfs nie dawno zainstalowalem fc3 i tez sciagnelem rpm i zainstalowalem doalem linijki /dev/hda1 /mnt/windows ntfs ro,umask=0222 0 0 - oczywiscie wpisalem moje partycje i katalogi:) fo fstab i po restarcie pisze ze cos w stylu kernel nie obsluguje "fs" moje jajko to 2.6.9-1.667 pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Styczeń 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 Może przez pomyłkę ściągnąłeś nieodpowiednią wersję rpm-a. Bardzo dobrze sprawują się pakiety do apt-a z repezytoriów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin118 Napisano Styczeń 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 rpm chyba jest dobry mam go z tad: http://linux-ntfs.sourceforge.net/rpm/fedora3.html i to jest ta paczka 2.6.9-1.667 i586 nie znam sie za dobrze na linuksie wiec nie za bardzo wiem co to jest yto apt:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butek Napisano Styczeń 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 kernel-module-ntfs-2.6.9-1.667-2.1.20-0.rr.3.3.i686.rpm - chodzi ja ta lala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Styczeń 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 No jeśli już to i686: http://prdownloads.sourceforge.net/linux-n...rr.3.3.i686.rpm apt to jest podstawowe, obok yum-a narzędzie do aktualizacji i instalowania pakietów. yum jest w systemie, ale może być Ci trudno sie w nim poruszać - łatwiej pewnie bedzie użyc apt z nakładką graficzną synaptic. Wpisz w konsoli jako root yum install synaptic i daj zgodę('y') na instalację zaleznosci i dostaniesz gotowy do użycia synaptic. Poszukaj na forum, sa adresy repezytoriów, które ewentualnie będziesz musiał dopisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wailo Napisano Styczeń 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2005 Musisz jeszcze utworzyć pod katalog /"windows" w katalogu /mnt. To znaczy jeśli posiadasz ścieżkę w pliku "fstab" do katalogu którego nie masz błąd zawsze wyskoczy, jeśli utworzysz katalog windows problem zniknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin118 Napisano Styczeń 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2005 no tak utworzylem katalog z poziomu roota i wpis jest dobry na bank sprawdzalem numery partycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi