Skocz do zawartości

Jak Zainstalować Firefoxa

beatl68

Rekomendowane odpowiedzi

Ale tamta miales domyslna? Zainstalowana z (_rpm'a_ → RPM-a) ORT czy w jakis inny sposob? Jak z (_rpm'a_ → RPM-a) ORT to powinienes usunac albo yum'em, albo za pomoca rpm. Teraz polecam Ci zorientowac sie, co zrobiles, upewnisc sie ze wszystko poprawnie odinstalowales i dopiero zainstalowac Firefoxa. Polska wersje mozesz sciagnac z www.firefox.pl albo http://www.mozilla.org/products/firefox/.

Powodzenia.

Ja polecam skompilować Firefox'a najnowszo wersje ze źrudeł wtedy zyskamy na szybkości. A chyba chcemy aby nasz firefox szybko chodził... :-)
jasne jak go skompilujesz to będzie zapier.... jak to twoje mitsubishi w avatarze

a nie zapomniałeś przypadkiem o rekompilacji ważniejszych bibliotek, jądra, x-ów,menadżera + rzecz jasna odpowiednich flagach gcc?

to że koleś co założył temat sobie skompiluje firefoksa to mu dużo da jak cały system ma kompilowany pod 386! pomyśl... lub więcej czytaj...

-----------

a do załorzyciela tematu:

otwierasz konsole i piszesz:

man yum

eee tam, od razu ludzi kompilacją i yum'ami straszyć.

Po pierwsze - można ściągnąć klikalny instalator firefoksa, który w miarę działa.

Po drugie - jak już zainstalowałeś, to możesz nie mieć podlinkowanego go (firefoksa) do żadnego katalogu ze ścieżki, to i się nie uruchamia.

Po trzecie - więcej konkretów - np. odpal konsolę i tam wpisz firefox, ew. wykonaj to polecenie, które masz pod guzikiem.

Ja polecam skompilować Firefox'a najnowszo wersje ze źrudeł wtedy zyskamy na szybkości. A chyba chcemy aby nasz firefox szybko chodził... :-)
jasne jak go skompilujesz to będzie zapier.... jak to twoje mitsubishi w avatarze

a nie zapomniałeś przypadkiem o rekompilacji ważniejszych bibliotek, jądra, x-ów,menadżera + rzecz jasna odpowiednich flagach gcc?

to że koleś co założył temat sobie skompiluje firefoksa to mu dużo da jak cały system ma kompilowany pod 386! pomyśl... lub więcej czytaj...

-----------

a do załorzyciela tematu:

otwierasz konsole i piszesz:

man yum

Xy i pare innych bibliotek mam skompilowane na KDE narazie nie mam czasu...