linmar Napisano Styczeń 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2005 Dodałem komędą rpm ivh jądro 2.6.10-1.737_FC3 i wysiadła mi muzyka, system widzi kartę muzyczną takąsamą jak w poprzedniej wersji jądra, ale nawet gdy daje tes dźwieku to jest cisza. Na poprzednim j ądrze wszystko jest w porządku. Jak się z tym uporać???? Jak można odinstalować jądro bo rpm -e nawet po przebudowie bazy twierdzi że takie pakiety nie są zainstalowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktor Napisano Styczeń 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2005 Hmm Kiedyś miałem podobny przypadek ale wtedy kompilowałem kernela ze źródeł i to był problem czy karta ma być ładowana jako moduł czy bezpośrednio w kompilowana do jajka. Jak usunąć ? Wywal z gruba wpis dotyczący nowego jajka, po za logowaniu sie na starym usuń wszystko co zwiazane jest z nowym jajkiem. Sposób może lamerski ale szybki i skuteczny, ja tak robiłem do póki się nie pokusiłem się o kompilowanie ze źródeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2005 Jak można odinstalować jądro bo rpm -e nawet po przebudowie bazy twierdzi że takie pakiety nie są zainstalowane. Pewnie źle wpisujesz nazwę pakietu. Co pokazuje komenda rpm -q kernel Odnośnie karty dźwiękowej - mógłbyś przynajmniej pochwalić się co to za sprzęt, bo jak na razie to moge Ci tylko powiedzie“ć, że u mnie karta dźwiękowa działa ;-) Wywal z gruba wpis dotyczący nowego jajka, po za logowaniu sie na starym usuń wszystko co zwiazane jest z nowym jajkiem. Sposób może lamerski ale szybki i skuteczny Czy skuteczny to bym polemizował... Nie doradzaj nikomu, bu ręcznie usuwał pliki, skoro instalował je z (_rpma_ → RPM-a) ORT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linmar Napisano Styczeń 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2005 Dzięki Moderatorze za dobrą radę jeśli chodzi o kernela udało sie odinstalować miałeś rację . Jeśli chodzi o kartę muzyczną to jest to kodek 5.1 channels AC'97 Audio zintegrowany z płytą ASROCK K7S8X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2005 Jeśli chodzi o kartę muzyczną to jest to kodek 5.1 channels AC'97 Audio zintegrowany z płytą ASROCK K7S8X Googlałem, ale nic ciekawego nie znalazłem. Ostatniow necie widziałem sporo postów z problemami z dźwiekiem w jajkach 2.6.10 :/ Proponowałbym zgłosić Twój problem na http://bugzilla.redhat.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi